ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ

Σε μία κατάφυτη έκταση 250.000 τ.μ. περίπου και πάνω σε μία μεγάλη αμμώδη παραλία, μόλις 2 χλμ από την Ασπροβάλτα, εκτείνεται η οργανωμένη τουριστική κατασκήνωση (κάμπινγκ) Ασπροβάλτας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί της κατάταξης των τουριστικών κατασκηνώσεων, το κάμπινγκ Ασπροβάλτας εντάσσεται στη κατηγορία 2*. Με την υπ΄ αριθμ. 234/2013 απόφαση ΔΕΑ (ΦΕΚ 1020/Β/25.4.2013) το κάμπινγκ Ασπροβάλτας περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και με το ν. 4389/2016 περιλαμβάνεται στα ακίνητα του παραρτήματος Γ’ τα οποία παραμένουν στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ.

Τοποθεσία

To κάμπινγκ βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αγ. Γεωργίου του Δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης. Απέχει περίπου 54χλμ. από τα αισθητικά δάση της Καβάλας, 2χλμ. περίπου από τα όρια του καταφύγιου άγριας ζωής και 7χλμ. από τα όρια του Εθνικού Πάρκου της περιοχής. Στη ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικές κατοικίες τα οποία φιλοξενούν τουρίστες, κυρίως κατά καλοκαιρινούς μήνες.

Εγκαταστάσεις

Το κάμπινγκ διαθέτει εγκαταστάσεις με συνολική επιφάνεια κτιρίων 5.496,31 τ.μ. Πιο συγκεκριμένα διαθέτει:

  • Δέκα (10) οικίσκους δυναμικότητας 40 ατόμων
  • Δέκατέσσερα (14) ανεξάρτητα κτίρια πλυντηρίων
  • WC, διαμορφωμένα αντίστοιχα για άνδρες, γυναίκες και προσωπικό
  • Κτίριο εισόδου-υποδοχής και γραφείο διαχείρισης
  • Χώρο παροχής Α’ βοηθειών και ιατρείο για την περίθαλψη των φιλοξενούμενων
  • Κτίριο supermarket
  • Κτίριο υποσταθμού ηλεκτρικού ρεύματος
  • Κτίριο ηλεκτροστασίου - συνεργείου
  • Βοηθητικούς χώρους (αντλιοστάσιο κ.ά.)

Στο κάμπινγκ υπάρχουν επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται γήπεδο βόλεϊ και γήπεδο μπάσκετ, παιδική χαρά και χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Δυναμικότητα

Η μέγιστη δυναμικότητα της λειτουργίας του κάμπινγκ Ασπροβάλτας είναι 2.880 άτομα. Διατίθενται συνολικά 710 θέσεις για την τοποθέτηση των σκηνών ή τροχόσπιτων για 2.840 άτομα και 10 οικίσκοι για την εξυπηρέτηση συνολικά 40 ατόμων σε 3κλίνες και 4κλινες μονάδες με wc.

Στο κάμπινγκ εξυπηρετούνται μεμονωμένοι πελάτες (ενήλικες και παιδιά) και 4μελείς οικογένειες ή πακέτα (κατ’ ελάχιστον δύο ενήλικες και δύο παιδιά) με σκηνή, τροχόσπιτο (αυτοκινούμενο ή συρόμενο) ή πούλμαν. Από τα στατιστικά μεγέθη των τελευταίων ετών, από το 2014 έως σήμερα, καταγράφεται ένας σταθερός αριθμός επισκέψεων που κυμαίνεται κατά μέσο όρο σε περίπου 3.000 μεμονωμένους πελάτες ετησίως.


Έργα συντήρησης – αναβάθμισης

Η ΕΤΑΔ έχει μεριμνήσει από το 2017 και υλοποιεί με ίδιους πόρους τη σταδιακή αποκατάσταση των χώρων υγιεινής των κατασκηνωτών.

Εντός του ακινήτου λειτουργεί μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, η οποία, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη εφαρμογής, θα αναβαθμιστεί το 2020 σε μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, ενώ για τη διάθεσή τους θα κατασκευαστεί υπεδάφιο πεδίο το οποίο θα αποτελείται από απορροφητικές τάφρους συνολικής ενεργής επιφάνειας πυθμένα περίπου 3,50 στρεμμάτων. Περιμετρικά του υπεδάφιου πεδίου διάθεσης και ανάμεσα από τις απορροφητικές τάφρους θα φυτευτούν δέντρα και φυτά, που θα αυξήσουν την απόδοση του πεδίου και θα διασφαλίσουν την αποφυγή καταστάσεων υδατοκορεσμού σε αυτό.

Μισθώσεις χώρων